De ce ar trebui sa donezi hainele vechi?

de ce sa donezi hainele vechi 2 be purrfect mar 2017

Luna asta am luat curatenia de primavara in serios si pe langa faptul ca am renuntat la maruntisurile care imi aglomerau casa si imi stricau feng shui-ul, am decis sa arunc un ochi si prin garderoba proprie sau cum imi lace mie sa ii spun, Cutia Pandorei.

Desi nu as fi crezut, pentru ca in general port aceleasi piese basic pe care le combin in fel si chip, am o gramada de haine, majoritatea datand din paleotic pe care le-am pastrat pentru ca “moda revine” sau “nu l-am purtat decat de doua ori si am dat multi bani pe el in 2000” sau “nu s-a ivit inca ocazia potrivita sa il port”. Stiti voi, toate micile minciunele albe pe care ni le spunem cand vine vorba de haine.

Astfel m-am trezit cu un munte de haine si incaltaminte, pe care cu siguranta nu aveam de gand sa le mai port vreodata, majoritatea noi, pentru ca au fost impulse-buys sau piese la reduceri, pe care siiigur as fi pierdut bani daca nu mi le cumparam. Personal, nu sunt o mare fana a irositului, si nici alternativa de a contribui mormanelor de gunoi care polueaza planeta nu prea imi suradea. Ca doar aruncam 13.1 milioane de tone de haine in fiecare an, de ce sa mai adaug si eu acestui numar?

Dupa un pic de research am ajuns la concluzia ca ar trebui sa le donez. In trecut am mai avut o astfel de initiativa care nu a mers la fel de bine, pentru ca, intamplator, singurul centru de colectare al hainelor deschis tot anul este extrem de departe de casa mea, si in plus are un program de toata jena. Spre marele meu noroc, pe 10 Martie, Ambasada Cehiei a infiintat prima cutie de colectare a hainelor (disponibila non-stop, amplasata convenabil in centru langa ambasada). Initiativa exista si functioneaza deja in alte orase, dar aceasta este prima din Bucuresti.

de ce sa donezi hainele vechi be purrfect mar 2017

Initial, proiectul a inceput pentru ajutorarea refugiatilor din taberele din Cehia, dar a evoluat, astfel incat, acum, toate donatiile se duc direct la o organizatie non-guvernamentala care ajuta persoanele nevoiase atat de pe teritoriul Romanie, cat si din strainatate. Deci este o situatie win-win pentru toata lumea, tu scapi de hainele vechi si iti faci loc pentru unele noi si trendy, iar hainele tale pe care nu le mai purtai se duc la oameni care au cu adevarat nevoie de ele.

Asa ca, inainte sa arunci la gunoi hainele care nu-ti mai vin bine sau nu mai sunt pe gustul tau, gandeste-te daca nu ar fi mai bine sa le donezi.

Pana data viitoare,

stay purrfect

2 thoughts on “De ce ar trebui sa donezi hainele vechi?

  1. Foarte buna initiativa, doar cam firava, ar trebui probabil mii de cutii in Bucuresti.
    Eu am o cutie mare in spatele bloculuui, langa cele de gunoi, sa-i fie omului foarte usor sa le doneze.

  2. O intitiativa foarte buna!
    Eu de obicei le dau celor nevoiasi care ii cunosc personal si acum inainte de Pasti am dat un sac de haine de la nepotel unei familii care au copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *