Ce am invatat dupa a 3-a sedinta de IPL la Nomasvello?

La prima sedinta de epilat definitiv la Nomasvello, acum mai bine de 3 luni, mi-am zis ca strategic m-am apucat si ca sigur pana la vara termin. Intr-o mare masura, am avut dreptate.  Dupa a 3-a sedinta, picioarele mele sunt mult mai fine, firele de par negre au disparut aproape in totalitate, iar firele crescute pe sub piele si iritatia sunt doar o amintire neplacuta.

Sigur, eu voiam sa termin pana la inceputul verii doar dintr-un moft. Ca doar, epilatul atunci cand parul tau este destul de rarit este ca cititul in Braille, greoi, si trebuie mai mult sa te ghidezi prin atingere decat prin vaz. Totusi, uite cateva lucruri de care trebuie sa tii cont daca vrei sa incepi sedintele de IPL pe parcursul verii:

  1. Nu te expune la soare 5 zile inainte si 5 zile dupa epilare. Ce bine, alt lucru care ne influenteaza cand ne putem programa vacanta la mare. Totusi, asta e o regula care trebuie respectata in toate anotimpurile, ca doar nu numai vara ne putem bronza.
  2. Pentru urmatoarele 15 zile pielea este mai sensibila la radiatia UV. De parca in restul de 350 zile din an, n-ar fi. Trebuie sa iti protejezi pielea intodeauna impotriva radiatiilor UV, dar in saptamanile de dupa tratament este absolut necesar un factor de protectie ridicat si sa aplici crema la cel putin 2-3 ore.
  3. Nu ti se va duce bronzul. Mentionez acest punct cu o usoara tristete, ca de multe ori mi s-a intamplat sa ma bronzez in dungi, si doar doar de ar fi existat ceva care sa remedieze situatia. IPL-ul insa nu poate sa actioneze asupra melaninei in celulele pielii, ci doar asupra radacinii firului de par.
  4. Te poti epila inainte de sedinta IPL. In mod normal trebuie sa astepti vreo 6 saptamani intre sedinte. Imagineaza-ti cat de neplacut ar fi sa trebuiasca sa porti numai pantaloni si fuste lungi pentru ca parul tau trebuie sa ajunga la o anumita lungime pentru a fi epilat. In realitate, exista mai multe feluri in care se poate efectua epilarea definitiva. Fie clasica, caz in care trebuie sa astepti sa iti creasca parul, fie cu gel, cand poti sa te epilezi chiar si cu o zi inainte de tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *