Ce am invatat la World of Instagram?

Saptamana trecuta am avut sansa sa particip la a doua editie World of Instagram, de unde am plecat mai motivata decat oricand, gata sa imi folosesc noile cunostiinte dobandite. Ca doar nu in fiecare zi ai sansa sa discuti si sa faci schimb de sfaturi cu niste adevarate celebritati ale acestei platforme.

Deci, care sunt secretele Instagramului pe care noi nu le-am descoperit inca?

 1. Scurt si la obiect. Poate nu sunt singura care ar vrea sa-si imortalizeze fiecare secunda din viata pe Instagram, dar uneori cel mai bine este sa iti alegi o tema (si sa te tii de ea). Evident, nimic nu te opreste din a explora necunoscutul uneori, dar un feed dedicat unui subiect anume atrage mai multi followeri interesati de acel domeniu.
 2. Involvement-ul se cultiva, nu se gaseste. Unii oameni te vor gasi prin hashtag-uri, altii pe Explore, dar pentru a-ti creste involvementul pe pagina, cel mai bine este sa cultivi o prietenie cu alti influenceri in domeniul tau.
 3. Nu e nicio suparare atunci cand product placement-ul este subtil. Multe suntem vinovate de acest lucru, mai ales in beauty. Ce-i drept este mult mai greu sa gasesti idei dragute si creative de a incorpora un produs intr-o poza, decat sa faci un flatlay. Dar pana la urma, fotografiile care gadila un pic la coraçon sunt cele mai apreciate, asa ca merita sa ne dam un pic silinta.
 4. Toata lumea isi editeaza pozele. Suntem in 2017, e timpul sa spunem #yesfilter. Si acum nu ma refer la selfie-urile alea care nu au iesit tocmai bine, ci si la poze cu peisajul din vacanta sau la perechea aia noua de pantofi pe care ai cumparat-o. Pana si sandwich-ului pe care l-ai pozat la pranz i-ar prinde bine niste Auto-Contrast.
 5. Fii tu insati. Uneori este foarte tentant sa copiem o poza care deja are mii de like-uri, dar pana la urma Instagram-ul este si un loc unde ne expunem creativitatea.
 6. Fiecare are identitatea lui proprie pe instagram. Ce a functionat pentru mine s-ar putea sa nu functioneze pentru tine si invers. De aceea e bine sa iei toate informatiile primite de la influenceri ca sfaturi si ca studii de caz, nu ca litera de lege.

Pana data viitoare,

2 thoughts on “Ce am invatat la World of Instagram?

 1. Am citit totul cu mare atentie. Instagramul este inca un mister pentru mine, inca nu inteleg cum iti cresti publicul sau cum sa ii provoci sa interactioneze.
  Cam merg dupa ce-mi vine mie pe moment, dar n-ar strica sa ma ocup putin mai mult si mai gandit.

  1. Cam asta e si problema mea, plus ca algoritmul de la Instagram e extrem de dubios. Pe Facebook e un pic logic ca trebuie sa postezi cat mai desc ca oamenii sa iti vada postarile, dar Instagramul e mai special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *