Tot ce trebuie sa stii inainte de a incepe epilarea definitiva la Nomasvello

Exista doua motive pentru care dintotdeauna mi-am dorit sa fiu blonda. Cel mai evident, pentru ca parul deschis te scapa de pasi suplimentari la salon, mai ales atunci cand vrei sa obti culori nebune si intense. Si apoi, pentru ca atunci cand esti blonda, parca nevoia de a te epila nu mai este la fel de mare, pentru ca parul blond parca nici nu se observa. 

Intre timp, dorinta mea de a fi blonda s-a mai domolit. In primul rand pentru ca am observat ca parul roscat ma prinde mult mai bine decat m-ar prinde vreodata cositele ciclamen, violet sau verzi, si in al doilea, pentru ca dupa a 5-a sedinta de epilat cu IPL la Nomasvello, nu mi-au mai ramas decat fierele de par foarte deschise, care nu se dau batute asa de usor. 

Totusi, iata ce trebuie sa stii inainte de a te duce sa-ti faci epilarea definitiva: 

  • Trei zile inaintea procedurii si 3 zile dupa, trebuie sa te protejezi de razele UV. Asta nu se rezuma numai la a folosi crema de protectie solara, dar si la evitarea expunerii prelungite la soare sau evitarea sedintelor la solar. 
  • Evitarea folosirii tratamentelor medicamentoase care pot cauza fotosensibilitate. Logic, nu? Anumite tratamente antidepresive, antiacneice, etc. Ne fac pielea mult mai sensibila la lumina puternica, iar IPL-ul se foloseste de principiul luminii pulsate pentru a indeparta radacina firului de par. 
  • Nu te epila cu ceara cu cateva zile inainte de inceperea tratamentului. Foarte multe dintre noi nu suntem mari fane a lamei de ras, dar ceara sau epilatorul indeparteaza firele de par cu tot cu radacina. Deci lumina nu mai are asupra cui sa actioneze. 
  • Nu folosi crema autobronzanta cu cateva zile inainte de sedinta de epilat definitiv. Fara soare, solar sau crema autobronzanta? Ai crede ca am pus gand rau bronzului. Cand vine vorba de IPL, ai mai multe sanse de reusita pe pielea mai deschisa la culoare.Si totodata, crema autobronzanta ramane la nivelul epidermei mai mult timp si poate avea reactii adverse la interactiunea cu lumina pulsata. 

 

Pana data viitoare,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *