REVIEW: Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation

Nu se intampla adesea sa nu am nicio parere in legatura cu o lansare de produs (chiar mai rar pentru o colectie intreaga). Totusi, recunosc, nu am frematat de nerabdare pentru Fenty Beauty. O fi pentru ca niciodata nu mi-a fost greu sa imi gasesc fond de ten psntru nuanta si subtonul meu, o fi pentru ca Bobbi Brown avea deja acelasi spectru cromatic de ani buni. Nu pot spune…

…insa aflata in Italia, in vacanta de Paste, pur si simplu nu am putut ignora ritmul de Umbrella si Rude Boy care rasuna din Sephora. (Si pana la urma, True Match cu care plecasem in calatorie dadea semne ca asta ar fi ultimul lui drum. Eram o victima a conjuncturii).

Ca referinta, nuanta mea este 150 si a 6-a cea mai deschisa din colectie cu un subton neutru.

O critica adusa fondurilor de ten Fenty este ca nu au o acoperire foarte mare. Ceea ce pot confirma si eu cu usurinta. Poti obtine maxim o acoperire medie in functie de aplicatorul folosit (hint: de la beauty blender la pensula acoperirea creste progresiv).

Nu o sa spun o chestie controversata daca mentionez ca oxideaza. In mod normal tind sa dau vina pe faptul ca am tenul gras si inevitabil vor avea loc niste schimbari de nuanta, insa nu asta este cazul. Fenty oxideaza indiscriminatoriu indiferent de ten si de ce ai folosit inainte, fie ca e primer, crema hidratanta sau apa chioara. Vestea buna, macar nu isi schimba culoarea prea dramatic, deci daca il blenduiesti suficient de bine pe gat sau iti alegi o nuanta un pic mai deschisa decat tenul tau, aproape ca nici nu se observa.

Pentru a testa rezistenta l-am supus testului de 9 ore, adica fix perioada pe care eu o petrec la munca. Nu te astepta la minuni. Da, a devenit lucios pana la finalul zilei si a lasat urma pe telefonul mobil de fiecare data cand l-am dus la ureche, dar cu toate astea a ramas uniform, nu s-a disipat in zonele fetei unde am pielea uscata si nici nu s-a depus in ridurile fine ale fetei (alea de sub ochi nu se pun, pentru ca nu mai sunt de mult linii fine, ci cratere in toata firea).

Una peste alta, regret ca l-am cumparat? In niciun caz. Nu este un produs perfect, dar chiar si asa este (destul) de bun. L-as mai cumpara o data cand si daca Fenty vine si Romania? Probabil nu, pentru ca la pretul asta exista fonduri de ten chiar mai bune.

Pana data viitoare,

 

One thought on “REVIEW: Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation

  1. Iti admir sinceritatea cu care ne-ai prezentat acest fond de ten. Foarte rar gasesc pareri sincere despre produse de machiaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *